Baklagilleriniz asla böceklenmeyecek! İş bitiren üçlü: Defne, tuz ve sarımsak

Demir ve magnezyum açısından zengin olan yeşil mercimek, kansızlık gibi sağlık sorunlarına iyi gelen harika bir besindir. Ancak yanlış saklama koşulları nedeniyle nemlenebilir ve böceklenebilir. Peki, mercimeklerinizin bozulmadan uzun süre dayanmasını sağlamak için ne yapmalıyız?

Yeşil mercimek ve diğer bakliyatlar nemli ortamlarda bozulmaya ve böceklenmeye daha yatkındır. Mercimeklerinizi mutfak dolaplarının alt kısımlarında, lavabo altlarında veya sıcaklık değişimine açık yerlerde saklamaktan kaçınmalısınız.

Yeşil mercimeği saklarken en büyük hatalardan biri açıkta bırakmanız olabilir. Açıkta bırakılan bakliyatlar zamanla havadaki nemi çeker ve böceklenmeye davetiye çıkarır. Bunun yerine, hava geçirmeyen kapaklı saklama kapları veya cam kavanozlar kullanarak mercimeğin tazeliğini koruyabilirsiniz.

Güneş ışığı, bakliyatların içindeki yağların bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle, mercimekleri direkt güneş ışığı almayan bir dolapta saklamanız daha faydalı olabilir. Ayrıca cam kavanoz kullanımı bu tür bakliyatlar için tavsiye edilir. Plastik kaplar zamanla hava sızdırabilirken, cam kavanozlar daha sağlıklı ve dayanıklıdır.

Doğal böcek kovucular arasında en çok bilinen yöntemlerden biri de defne yaprağı ve sarımsak eklemenizdir. Bu sayede böceklerin mercimeklerden uzak durmasını sağlayabilirsiniz. Böceklenmeyi önlemenin en pratik yollarından biri de bakliyatların içine bir miktar tuz serpmenizdir.

Tuz, bakliyatlar arasında bir koruyucu bariyer oluşturur ve böceklerin üremesini engeller. Ancak tuz oranını fazla kaçırmamaya dikkat edin ki mercimeklerin tadında bir değişiklik olmasın. Bununla birlikte dikkat edebileceğiniz farklı tüyolar da mevcut. Örneğin yeni aldığınız yeşil mercimekleri önce bir gün boyunca derin dondurucuda bekletebilirsiniz. Bu işlem, içinde olabilecek böcek yumurtalarının ölmesini sağlar.

Eğer elinizde uzun süredir duran mercimek varsa, önce eski mercimekleri tüketmeye özen gösterin ve yeni aldıklarınızı ayrı bir kavanozda saklayın. Doğru saklama yöntemleriyle israfı önleyebilir ve sağlıklı yemekler yapabilirsiniz.

Related Posts

Körfezde Açık Su Yüzme Yarışı Düzenlendi

İzmit Körfezi’nde gerçekleşen açık yüzme yarışında 343 sporcu, 2.650 metre kulaç attı. Yarışmaya 11 ile 75 yaş arası sporcular katıldı ve dereceye girenler ödüllerini aldı.

Erzincan’da Trafik Kazası: 3 Yaralı

Erzincan’da Tofaş otomobil ile kamyonetin çarpışması sonucu 2’si çocuk 3 kişi yaralandı.

Alışveriş için gittiği markette öldü!

Sakarya’da 43 yaşındaki Tayfun Kaya, alışveriş için girdiği markette kalp krizinden öldü.

Samsun’da Okçuluk Türkiye Kupası Heyecanı

Okçuluk Türkiye Kupası’nın 3. ayağı Samsun’da, 351 sporcu katılımıyla devam ediyor.

Öğrencilerin ev telaşı başladı

Sınav maratonu, tercih telaşı derken üniversiteli olmak için gün sayan öğrencilerin kiralık ev arayaşı başladı. İstanbul tercihi yapanlar şimdiden emlakçıların kapısını aşındırıyor. Ancak bu sene de kiralar öğrencileri hayli zorlayacak kadar yüksek.

İstanbul’da Yağmur Rahatlatıyor

İstanbul’da mevsim normallerinin üzerindeki sıcakların ardından yağmur etkili oldu, vatandaşlar şemsiyeyle hazırlık yaptı.