Sürekli yorgun hissediyorsanız bu diyet tam size göre!

Ketojenik Diyet: Yazın Formda Kalmanın Sırrı!

Diyetisyen Fatma Aybike Bozoklu, ketojenik beslenme hakkında bilgi verdi. Bu beslenme modeli, karbonhidrat alımını azaltıp yağları birincil enerji kaynağı haline getirerek vücudu ketozis durumuna sokuyor. Bu sayede yağlar enerjiye dönüşerek doğal bir yağ yakım süreci başlıyor ve form tutmak isteyenlere avantaj sağlıyor.

‘Ani Kan Şekeri Düşüşü Gibi Sorunları Azaltıyor’

Yüksek yağ ve orta protein içeriğine sahip ketojenik diyet, tokluk süresini uzatıyor ve sık acıkma ile ani kan şekerindeki düşüş gibi problemleri azaltıyor. Bu, yaz aylarında daha dengeli bir enerji seviyesi sağlayarak hareketli günlerde fayda sağlıyor. Ayrıca işlenmiş şekerlerden uzak durmanın cilt sağlığını olumlu yönde etkileyebileceği belirtildi.

Karbonhidrat alışkanlıklarından vazgeçmek ketojenik diyetin başlangıcında zorlayıcı olabilir. Ancak karnabahar tabanlı pizzalar ve badem unundan yapılan tatlılar gibi sağlıklı alternatiflerle diyet daha keyifli hale getirilebilir. Her bireyin farklı olduğunu ve kişiye özel bir plan yapmanın önemli olduğunu belirten Bozoklu, herhangi bir diyet programına başlamadan önce beslenme uzmanına danışmanın güvenli ve etkili bir süreç için önemli olduğunu vurguladı.

‘Yaza Daha Enerjik Bir Başlangıç Yapın’

Son olarak Bozoklu, yaza enerjik ve sağlıklı bir başlangıç yapmak isteyenler için ketojenik diyetin güçlü bir alternatif olduğunu belirtti, ancak her adımın bilinçli şekilde atılması gerektiğini ve kişiye özel bir planla ilerlemenin önemli olduğunu dile getirdi.

Related Posts

Uzmanların çelişkili açıklamaları kaygıyı tetikliyor! 8 haftayı geçerse destek şart

Deprem tahminleriyle ilgili kamuoyunda yapılan çelişkili açıklamaları eleştiren Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından toplumda yaşanan korku ve kaygı duyguları ile deprem psikolojisi konusunu değerlendirdi.

Aşılar kalbe zarar veriyor mu? Bilimsel olarak yanıtladı

Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Başkanı Doç. Dr. Murat Sargın, Kovid-19 aşısının kalp hastalıklarını artırdığı iddialarının bilimsel bir temele dayanmadığını vurguladı. İngiltere’de 46 milyon kişi üzerinde yapılan geniş kapsamlı araştırma, aşı olanlarda kalp ve damar hastalıklarına bağlı ölüm oranlarının daha düşük olduğunu ortaya koydu.

Doğru sandığınız egzersizler sağlığınıza zarar verebilir!

Geçirdiği trafik kazası sonrası yanlış tedaviyle kolunu neredeyse kullanamaz hale gelen 80 yaşındaki Mehmet Tuncay Üstüoğlu, doğru tedavi süreci ve doğru egzersizlerle sağlığına kavuştu. Uzmanlar, cerrahi müdahale sonrası rehabilitasyon sürecinde yapılan yanlış egzersizlerin tedavi başarısını ciddi şekilde etkileyebileceğini vurguladı. İşte dikkat edilmesi gereken kritik noktalar…

Grip ve COVID-19’u öldüren duvar boyası geliştirildi

Bilim insanları, zararlı mikropları yok eden yeni bir duvar boyası geliştirdi. Yenilikçi boya, düşük maliyetli ve dayanıklı bir malzeme olması sayesinde geniş kullanım potansiyeline sahip.

Kars’ta ‘güzelavrat’ otu tüketen 8 çocuk zehirlendi

Kars’ta halk arasında, ‘güzelavrat’ olarak bilinen yabani otu yiyen 8 çocuk zehirlendi. Uzman Dr. Aslı Sezal Çubukçu, ailelerin bu bitkilerin etkilerine karşı çocuklarını uyarması gerektiğini söyledi.

Sosyal medya bizi hipnotize ediyor

Sosyal medyanın genç yaşlı demeden hemen herkesi saatlerce esir aldığına dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz ’’Alışkanlık ötesi bir durum yaşıyoruz. Bu yeni çağın dijital hipnozu’’ diyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir