ChatGPT’den günde 2,5 milyar istem: Google’a rakip mi oluyor?

OpenAI’nin ChatGPT’si Günlük 2,5 Milyar İstem Alıyor

Yapay zekâ sohbet robotu ChatGPT, dünya genelinde her gün yaklaşık 2,5 milyar istem alıyor. Bunun 330 milyonluk kısmı ise ABD’li kullanıcılardan geliyor.

ChatGPT’nin bu kadar yoğun şekilde kullanılması, büyük bir ilgiyle karşılandığını gösteriyor.

Google’ın Arama Hacmiyle Karşılaştırma

Alphabet’in çatısı altındaki Google, günlük arama verilerini açıklamıyor. Ancak son raporlara göre Google, yılda yaklaşık 5 trilyon arama alıyor. Bu da günlük ortalama 14 milyar aramaya denk geliyor.

NP Digital’den Neil Patel’in tahminine göre bu sayı 13,7 milyar iken, SparkToro ve Datos analizlerine göre günlük 16,4 milyar sorguya ulaşabilir.

ChatGPT’nin Hızlı Büyümesi

Sadece sekiz ay önce, ChatGPT’nin günlük 1 milyardan fazla sorgu aldığı duyurulmuştu. Bu verilere bakıldığında, ChatGPT’nin kullanıcı etkileşim hacminin kısa sürede iki katından fazla arttığı görülüyor.

Bu hızlı büyüme, yapay zekânın arama motorlarıyla rekabet edebilecek seviyeye geldiğini gösteriyor.

Related Posts

vivo’nun dikkat çeken telefonu X200 FE Türkiye’de satışa sunuldu. İşte fiyatı ve özellikleri!

vivo, X200 serisinin yeni modeli X200 FE’yi Türkiye’de satışa sundu. Kompakt boyutları, yüksek pil kapasitesi ve ZEISS ile geliştirilen kamera sistemiyle dikkat çekiyor.

Elon Musk’tan tartışma yaratan Grok hamlesi!

Elon Musk sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla tartışmalı yapay zeka sohbet robotu Grok’un çocuklar için özel bir versiyonu üzerinde çalışıldığını açıkladı. Söz konusu paylaşımda”Baby Grok’u çocuk dostu içeriklere odaklanan bir uygulama …

Tennocon’da Warframe ve Soulframe rüzgârı

Kanadalı oyun firması Digital Extremes, bu yıl onuncusu düzenlenen TennoCon etkinliğiyle hem oyunseverleri sevindirdi hem de insanlık adına önemli adımlar attı. Şirket, Make-A-Wish vakfına 100 bin dolar bağışladı. Bununla da yetinmeyen firma, Kanada …

Bilim dünyası alarmda, Dünya’nın dönüş hızında anormallik var: 9 Temmuz 2025, tarihin en kısa günü oldu

9 Temmuz 2025, bilim dünyasını şaşkına çevirdi. Dünya’nın dönüş süresi ortalamadan 1,6 milisaniye daha kısa olacak. Peki bu ne anlama geliyor? Dünya neden daha hızlı dönüyor? Bilim insanlarının açıklamalarıyla en kısa günün sırları haberimizde.

Sosyal medyada ortalık karıştı: Grok neden herkese hakaret ediyor?

Sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması Grok, dün akşam AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan da aralarında bulunduğu çok sayıda isme yönelik hakaret içerikli paylaşımlar yaptı. Yurttaşlar Grok’a ne olduğunu merak etti. Peki, Grok neden herkese hakaret ediyor?

İnsan beyin hücreli ilk ticari bilgisayar kiralanabiliyor

Dünyanın insan beyin hücreleriyle çalışan ilk ticari hibrit bilgisayarı kiralanmak üzere. Tıpta çığır açması beklenen bu biyolojik makine, İngiltere’de bir laboratuvarda geliştirildi ve daha önce “DishBrain” adıyla tanıtılan Pong oynayan prototipin üzerine inşa edildi.