Bu 3 kuruyemiş yumurta kadar tok tutuyor! Beslenme uzmanları tek tek açıkladı

Kuruyemişlerin Tok Tutmada Önemli Rolü

Kuruyemişler sadece lezzetli atıştırmalıklar değil, aynı zamanda sağlıklı besin kaynaklarıdır. Ancak tok tutma özellikleri bakımından bazıları diğerlerine göre daha etkilidir.

Özellikle yer fıstığı, badem ve antep fıstığı, yüksek protein ve lif içerikleri sayesinde sindirimi yavaşlatarak uzun süreli tokluk hissi sağlarlar.

EatingWell dergisine göre, bu kuruyemişler ayrıca kan şekeri seviyesini dengeleyerek gün boyunca enerjik kalmanıza yardımcı olur. Bazı kuruyemişler, protein açısından bir yumurta kadar zengin bile olabilir (yumurtada ortalama 6 gram protein bulunur).

1. Yer Fıstığı

Protein: 1/4 su bardağında 7 gram

Lif: 2 gram

Uzun raf ömrüne sahip olan ve oldukça besleyici olan yer fıstığı, özellikle pratik bir protein ve lif kaynağı olarak öne çıkar.

2. Badem

Lif: 23 adet bademde 3,5 gram

Kalp sağlığını destekleyen antioksidanlar ve yüksek lif oranıyla dikkat çeken badem, günlük lif ihtiyacının %10’undan fazlasını karşılayabilir.

3. Antep Fıstığı

Protein: 1/4 su bardağında 6 gram

Bağışıklık sistemini destekleyen B6 vitamini, potasyum ve manganez gibi birçok faydalı mineral içeren antep fıstığı, araştırmalara göre düzenli tüketildiğinde bağırsak sağlığını olumlu yönde etkileyebilir.

Related Posts

Sağlık Bakanı Memişoğlu’nun açıklaması, ‘Adım doğru ancak yön belirsiz’ diye değerlendirildi: HPV aşısı ücretsiz oluyor

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, HPV aşısının yıl sonunda uygulanmaya başlanacağını duyurdu. Aşının ücretsiz olması için mücadele eden hukukçular ise içeriğine dikkat çekerek, “Sınırlı koruyuculu değil, dokuz bileşenli ve etkili versiyon tercih edilmeli” uyarısında bulundu. “Adım doğru ancak yön belirsiz” değerlendirmesi yapıldı.

Kabızlığa hangi yiyecekler iyi geliyor?

Kabızlığa hangi yiyecekler iyi geliyor?

Hastalara ‘aşırı sıcak’ uyarısı

Doç. Dr. Mustafa Doğan, artan hava sıcaklıklarının, kronik hastalığı olan kişilerde hayati tehlikeye sebebiyet verebileceğini belirterek, “Kalp hastalıkları, tansiyon problemi olanlar, solunum yetmezliği olan hastalıklar, aşırı sıcaklarda bu hastalıklar alevlenebilir. Bu insanların özellikle günün belli saatlerinde dışarı çıkmamaları, güneş altında kalmamaları, uzun yürüyüşler yapmamalarını öneririz” dedi.

Yanlış pişirilen et kansere davetiye çıkarabilir

Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, sağlıklı bir bayram için doğru beslenme önerilerini sıraladı. Özbingül, “Eti sebzelerle pişirin, mangalda yüksek ısıdan kaçının, etleri dinlendirerek ve marine ederek tüketin” uyarılarında bulundu.

Uzman isim uyardı: 12 yaş altı çocuklar hayvan kesim alanlarından uzak tutulmalı

Klinik Psikolog Sinem Baran Ekinci, Kurban Bayramı’nda 12 yaş altı çocukların hayvan kesim alanlarından uzak tutulması gerektiğini söyledi. Ekinci, küçük yaştaki çocuklarının soyut ve somut kavramları ayırt edemedikleri için kurban kesimlerinin izletilmesinden kaçınılması gerektiğini ifade etti.

Kurban Bayramı yaklaşırken “salmonella bakterisi”ne dikkat!

Kurban Bayramı yaklaşırken “salmonella bakterisi”ne dikkat!