Bu kadarına da pes! Bilmeden pek çok kişi tüketiyor: İçeceklerde bulunan 3 tehlike

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Güvenliği Uyarısı

Milliyet.com.tr/ÖZEL Tarım ve Orman Bakanlığı, insan sağlığını tehdit eden gıda taklitleri ve tehlikeli ürünler listesini güncelledi. Yapılan incelemelerde, pide iç harcında kanatlı eti ve sakatat, taze beyaz peynir ile kaşar peynirinde düşük yağ oranı, tereyağında bitkisel yağ, zeytinyağında ise tohum yağı tespit edildi. En dikkat çekici durum ise karışık meyve aromalı bitki karışımlı içeceğin içinde bulunanlar oldu.

Hilelerin En Çok Yapıldığı Ürünler

Özellikle restoran ve yemek sektöründe, en sık rastlanan hileler arasında pide harcı, lahmacun harcı, kebap gibi ürünlere karıştırılan bilinmeyen içerikler bulunuyor.

Doğru ve Sağlıklı Tüketim İçin

Vatandaşların pide gibi ürünleri tüketirken dikkat etmesi gereken noktalar nelerdir? Sakatat, taşlık, kanatlı hayvan eti gibi karışımların insan sağlığına olası zararları nelerdir?

Uzman Görüşleri

Bu konuda görüşleri alınan Gıda Denetim Uzmanı Nurten Sırma, “Et ve et ürünlerini alırken dikkatli olmalıyız. Üreticiler maliyetleri düşürmek için yasal olmayan yollarla ürünlerde hile yapabiliyorlar. Bu durum, insan sağlığı açısından ciddi riskler oluşturabilir.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Önemli Uyarılar

Tüketici olarak, restorana gittiğinizde saklı evraklara ve denetim belgelerine dikkat etmek önemlidir. Ürünleri tüketmeden önce kokusuna bakmak ve gerekli durumlarda yetkililere ihbarda bulunmak gerekmektedir.

İçeceklerdeki Tehlikeler

Bakanlık yapılan denetimlerde, içeceklerde ilaç etken maddeleri tespit etti. Bu maddelerin sağlık üzerinde olumsuz etkileri olabileceği belirtildi. Tüketici, ambalajsız ve tanınmayan ürünlerden uzak durmalı ve ürünlerin üzerindeki bilgilere dikkat etmelidir.

Sağlıklı ve Güvenilir Gıda Tercihleri

Süt ve süt ürünleri ile ilgili olarak, ürünlerin içerik bilgilerine dikkat etmek önemlidir. Ürünlerin doğallığı ve güvenilirliği konusunda şüpheler oluşmamalıdır. Ambalajsız ürünlerin sağlık açısından risk oluşturabileceği ifade edildi.

Related Posts

İstanbul’un haziran enflasyonu belli oldu -30 Haziran 2025

Son dakika…. İstanbul Ticaret Odası verilerine göre İstanbul’da enflasyon 2025 haziran yüzde 1,77 oranında artış gösterdi.

Siirt Üniversitesi rektöründen ‘kamuda tasarruf’ tedbiri: Kırık parke değişimine 193 bin 500 TL!

Siirt Üniversitesi’nde rektörlük döneminde yapılan yüksek maliyetli bakım-onarım harcamaları ve tartışmalı ihale süreçleri gündeme geldi. Üniversite yönetiminin açıklama yapmaması eleştirilirken, benzer sorunlar Munzur Üniversitesi’nde de yaşanıyor. Akademik kadroda alan dışı görevlendirmeler tepki çekiyor.

Milyarlarca lira dağıtacaklar: Tarih belli oldu

Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin Temmuz ve Ağustos 2025 dönemine ait nakit temettü ödeme takvimi belli oldu. Hisse sahiplerine temettü ödemesi yapacak 30’dan fazla şirket arasında Astor Enerji, Enerya, Vestel Beyaz Eşya, İskenderun Demir ve …

Heyecanlandıran açıklama geldi, ilk fiyatlar belli oldu!

Armut üretiminde önde gelen Bursa’nın Gürsu ilçesinde santa maria cinsi armut, dalında kilosu 35-40 liradan alıcı buluyor. Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez, bu yıl santa maria armudunda 45 bin ton, devecide 50 bin ton, şeftali ve nektarinde …

“Tersine beyin göçü” için yeni adım: Türkiye’ye dönsünler diye 4 bin Euro maaş verilecek

“Tersine beyin göçü” için yeni adım: Türkiye’ye dönsünler diye 4 bin Euro maaş verilecek

Bakan Kacır: Yaz Akademileri, 7’nci ve 8’inci sınıf öğrencilerimize kapılarını açıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Kimya, Fizik, Biyoloji ve Matematik Yaz Akademileri, TÜBİTAK destekli Bilim Merkezlerimizde 7’nci ve 8’inci sınıf öğrencilerimize kapılarını açıyor” dedi.