“Et ve kemik suyu, eklem sağlığından cilt elastikiyetine kadar pek çok fayda sağlıyor”

Et ve Kemik Suyunun Sağlık İçin Önemi

Dyt. Gamze Çakaloğlu, et ve kemik suyunun birçok faydasından bahsederek, bu besinin bağışıklık sistemi için önemli bir destek sağladığını vurguladı.

Özellikle Covid-19 ve diğer viral enfeksiyonlarla mücadelede bağışıklık sistemini güçlü tutmanın hayati olduğunu belirten Çakaloğlu, Bu süreçte et ve kemik suyunun bağışıklık hücrelerini yenileyerek enfeksiyonlara karşı direnç oluşturabileceğini ifade etti.

Et ve kemik suyunun içindeki protein, kolajen, mineraller ve amino asitlerle vücudu besleyerek enerji verdiğini ve hastalık dönemlerinde toparlanmayı hızlandırabileceğini söyleyen Çakaloğlu, sağlık için bu besinin önemine dikkat çekti.

Kemik Suyunun Sağlık İçin Etkileri

Geleneksel ve besleyici gıdaların başında gelen et ve kemik suyunun, viral enfeksiyonlara karşı korunmada önemli bir destek sağladığını belirten uzmanlar, bu besinin cilt, kemikler, kaslar ve bağ dokuları için destekleyici olduğunu ifade ediyorlar.

Özellikle kolajenin cilt elastikiyetini artırarak yaşlanma belirtilerini geciktirebildiğini ve eklem ağrılarına iyi geldiğini vurgulayan uzmanlar, içerdiği mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve kas fonksiyonlarını iyileştirdiğini belirtiyorlar.

Et ve kemik suyunu düzenli olarak tüketerek, vücudunuzu kış aylarında artan viral enfeksiyonlara karşı güçlendirebilir ve genel sağlık durumunuzu destekleyebilirsiniz.


Hayatınızın aşkını bakteriler seçiyor olabilir mi; bilim insanı Ali Rıza Akın anlatıyor | Bakterin Kadar Yaşa


Related Posts

Hastalara ‘aşırı sıcak’ uyarısı

Doç. Dr. Mustafa Doğan, artan hava sıcaklıklarının, kronik hastalığı olan kişilerde hayati tehlikeye sebebiyet verebileceğini belirterek, “Kalp hastalıkları, tansiyon problemi olanlar, solunum yetmezliği olan hastalıklar, aşırı sıcaklarda bu hastalıklar alevlenebilir. Bu insanların özellikle günün belli saatlerinde dışarı çıkmamaları, güneş altında kalmamaları, uzun yürüyüşler yapmamalarını öneririz” dedi.

Yanlış pişirilen et kansere davetiye çıkarabilir

Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, sağlıklı bir bayram için doğru beslenme önerilerini sıraladı. Özbingül, “Eti sebzelerle pişirin, mangalda yüksek ısıdan kaçının, etleri dinlendirerek ve marine ederek tüketin” uyarılarında bulundu.

Uzman isim uyardı: 12 yaş altı çocuklar hayvan kesim alanlarından uzak tutulmalı

Klinik Psikolog Sinem Baran Ekinci, Kurban Bayramı’nda 12 yaş altı çocukların hayvan kesim alanlarından uzak tutulması gerektiğini söyledi. Ekinci, küçük yaştaki çocuklarının soyut ve somut kavramları ayırt edemedikleri için kurban kesimlerinin izletilmesinden kaçınılması gerektiğini ifade etti.

Kurban Bayramı yaklaşırken “salmonella bakterisi”ne dikkat!

Kurban Bayramı yaklaşırken “salmonella bakterisi”ne dikkat!

Dondurma ve muhallebiye tat vermekten çok dada fazlası! Stres azaltıyor, sindirime yardımcı oluyor

Vanilya fasulyesi olarak da bilinen vanilya çubuğunun, vanilya orkidesi bitkisinin meyvesi olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, vanilya çubuğu hakkında önemli bilgiler verdi.

Uzmanlar uyarıyor: Vajinal doğum, hem anne hem de bebek sağlığı açısından avantajlı

Günümüzde sezaryen oranlarının hızla artmasıyla birlikte, vajinal doğumun avantajları yeniden tartışma konusu haline geldi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sema Soysal, vajinal doğumun faydaları, kimler için uygun olduğu, doğru hazırlık süreçleri ve sezaryene dair yanlış algılar konusunda bilgiler paylaştı.